Конкурс за учешће на изложби идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2016" ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 22 јануар 2016 10:55
К О Н К У Р С

ЗА УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБИ ИДЕЈА, ИНОВАЦИЈА И СТВАРАЛАШТВА "ИНОСТ МЛАДИХ 2016"


Савез иноватора и Удружење иноватора града Бања Лука организују 18. Међународну изложбу идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2016", а под покровитељством Владе Републике Српске и Града Бања Лука.

Изложба ће се одржати од 19 до 21. априла 2016. године у Дому омладине Бања Лука. Отварање изложбе је 19. априла у 11.00, а затварање 21. априла у 14.00 часова.

Ову 18. по реду изложбу организујемо и посвећујемо 160. годишњици рођења Николе Тесле, нашег и свјетског великана и 22. априлу – Дану Града Бања Луке.
"Искажите вашу инвентивност и ефикасност"

TEME:
  • ПАТЕНТИ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ (модели у функцији: Теслин бродић на даљинско управљање, трансформатор, турбина, фонтана и др.)
  • АУТОМАТИКА (модели у функцији)
  • ИНФОРМАТИЧКЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ (примјена у образовању и другим областима - апликације, софтвери и сл.)
  • СЛОБОДНА ТЕМА (индустријски дизајн, рјешења жигова роба и услуга, ликовни и фото радови – из техничких области, сувенири, необјављени матурски -дипломски или стручни радови, маркетинг планови, бизнис планови, презентације и анимације својих идеја и иновација итд...)

На изложби ће бити представљени радови иноватора (из удружења, савеза, асоцијација и појединаца), ученика, студената и наставника из Републике Српске (БиХ), сусједних и других земаља.

За најуспјешније радове, ауторе, менторе, школе и удружења предвиђена су признања и специјалне награде.

Експонати који се излажу по други пут не улазе у конкуренцију за награде.

Своје учешће и радове пријавите Савезу иноватора РС до 10. априла 2016. године. Радове из ИНФОРМАТИКЕ (на ЦД-у) предати до 10. априла 2016. године.

Позивамо Вас, да узмете учешће на изложби "ИНОСТ МЛАДИХ 2016", те да искористите понуђену шансу за јавну промоцију и афирмацију ваше инвентивности и ефикасности.

Срдачан поздрав са жељом за Вашим успјехом!

Предсједник
Мр Милован Бајић